Najjača muzika Auto muzika Najbolji subwoofer za vaš automobil!

Najbolji subwoofer za vaš automobil!


Za mnoge ljubitelje automobilskih audio-uređaja, najvažnije obilježje bilo kojeg stereo sustava je klasični zvuk niskog basa. Bas možete dodati bilo kojem stereo sustavu i zvuk automatski ispunjava zvuk. Dakle, ako želite dodati malo dubine – pa čak i pucanja – svom stereo sustavu, provjerite ove gornje tipove za automobilske niskotonske uređaje.

Što je subwoofer?

Subwoofer je zvučnik koji u glazbi stvara tonove niske frekvencije. To pojačava niske tonove (basove) u pjesmi, kao i niskofrekventne vibracije i zvučni tlak koji dolaze s tim niskim zvucima. Subwoofer su dizajnirani da upravljaju intenzitetom basova i harmonike niskih basova. Stoga su izgrađene s apsolutnom preciznošću i konstrukcijom tako da mogu ispuštati visokokvalitetne zvukove bez zveckanja ili lomljenja.

Ako vam se sviđa taj dodatni, dodatni bas zvuk u vašoj glazbi, tada možete integrirati subwoofer u svoj postojeći stereo sustav, prilagoditi svoje postavke i pustiti zvučnike da odu. Neki od najboljih brendova subwoofera uključuju Alpine, MTX, BL, Kicker, Pioneer, Kenwood i Dual Electronics.

Postavljanje subwoofera

Kad odlučujete gdje postaviti niskotonce u vašem vozilu, morate voditi računa o veličini zvučnika, estetici, kvaliteti zvuka i sigurnosti.

Veličina zvučnika može biti u rasponu od 8 do 21 inča, a mogu se postaviti i u jednom ili dvostrukom rasporedu. Ako imate veći zvučnik ili sustav dvostrukih zvučnika, možda ćete morati staviti zvučnike u prtljažnik. Prtljažnik može spriječiti krađu, smjestiti veće niskotonske zvučnike i ponuditi vam mogućnost skrivanja zvučnika. Ipak, možete žrtvovati malo kvalitete zvuka ako želite više jasnoće u donjem kraju.

Ako postavite niskotonce u kabinu, poboljšat ćete kvalitetu zvuka uravnotežujući niskotonce s ostalim zvučnicima vašeg vozila. Također možete otkriti da je zvučnike kabine lakše instalirati, ovisno o vašem postavljanju i vrsti vozila koje posjedujete. Jedina mana zvučnika u kabini je ta što su oni osjetljiviji na krađe, jer ih je lakše uočiti.

Čimbenici koje treba uzeti u obzir

Broj zvučnika: Iako dva zvučnika mogu proizvesti više snage od jednog zvučnika, jedan je zvučnik dovoljan i proizvest će dovoljno bass snage i kvalitete zvuka za vaše uši koje možete cijeniti kada slušate niske frekvencije.

Jednostavnost instalacije: I veličina / dizajn zvučnika i dizajn vašeg vozila određivat će jednostavnost ugradnje zvučnika. Na primjer, možda će vam biti lakše instalirati potplate u prtljažnik ako imate kompaktnu limuzinu. Isto tako, možda ćete imati više mogućnosti za jednostavniju instalaciju ako posjedujete veći SUV s više prostora.

Kvaliteta zvuka: Postoji nekoliko varijabli koje određuju kvalitetu zvuka u subwooferu, poput:

  • RMS ocjene mjere kontinuirano rukovanje ili izlaznim snagama. Uskladite napajanje pod-napajanja s izlazom snage vašeg pojačala.
  • Subsektor s većom ocjenom osjetljivosti zahtijeva manje snage za stvaranje iste količine zvuka kao i model s nižom ocjenom osjetljivosti.
  • Koliko niskog zvuka može proizvesti subwoofer.
  • Kućište ima značajan utjecaj na ukupni zvuk subwoofera. Zatvorene kutije proizvode precizne, duboke zvukove. Bandpass kućišta stvaraju veću količinu.
  • Veličina nije uvijek bitna u subwooferu kada uzmete u obzir sve ostale varijable. Ako imate dovoljno prostora i želite subwoofer s najintenzivnijom glasnoćom i dubinom, možda biste trebali odabrati veće zvučnike.

Stil: Pod-značajke možete odabrati na temelju svojih sklonosti i koliko vremena i truda želite potrošiti na instaliranje svog sub-a. Na primjer, možete u potpunosti prilagoditi svoj vlastiti sub, uključujući kupnju zvučnika, postavke zavojnice glasa, kućište, ožičenje i druge komponente i sve to zajedno. Ili jednostavno možete kupiti subwoofer dok nije na polici.

Možete birati između jednostavnog bas sustava koji štedi prostor i tražite dizajn koji se uklapa u unutrašnjost vašeg vozila. Dovoljna je fleksibilnost da vam pruži obilje mogućnosti, uključujući prilagodbu vlastitog zvuka i dizajna.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Related Post